Maud van Overdijk is de trotse Erasmus+ Mobility Award winnares 2016

Wederom Europrof-studente winnaar van de Erasmus+ Mobility Award

Maud van Overdijk is de trotse Erasmus+ Mobility Award winnares 2016. De studente van Europrof Horeca Opleidingen in Moergestel won de award en € 500,- met haar verslag over haar stage in het Lyrath Estate Hotel in Kilkenny (Ierland). In het bijzijn van haar familie, directie, vertegenwoordigers van de Raad van Advies, coördinator internationalisering, docenten en studenten, is de award en het prijzengeld uitgereikt.

De drie beste verslagen werden door een vakjury van Erasmus+ geselecteerd. Via social media kon iedereen op de verslagen stemmen. Uiteindelijk werden er meer dan 852 stemmen uitgebracht, waarvan de meeste voor het verslag van Maud waren. Maud volgt de opleiding Hotel Management bij Europrof. Maud was trots en blij dat zij zoveel stemmen mocht ontvangen voor haar verslag. Naast veel Nederlandse stemmen ontving zij ook stemmen uit diverse andere landen.

Maud vertelt ze dat ze door deze ervaring veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen en dat ze zelfstandiger is geworden. Ook de communicatie in de Engelse taal is met sprongen vooruit gegaan. Saskia Verhagen, namens het Nationale Agentschap Erasmus+, heeft de Mobility Award bij Europrof overhandigd. Ze kent Europrof als een school die erg actief is in de internationale contacten.
Maud gaat de komende vijf maanden haar tweede stage in Spanje lopen en hoopt ook daar weer veel ervaring op te doen. Met deze Award in haar bagage zal Maud zeker extra gemotiveerd zijn om ook deze stage succesvol te doorlopen.


Erasmus + Mobility Award

Ieder jaar gaan er enkele duizenden Nederlandse studenten voor een aantal weken of maanden studeren of stage lopen in Europa met een Europese studiebeurs. Een periode voor stage of studie in het buitenland heeft enorme impact op een student. De zelfstandigheid krijgt een duwtje en de student leert omgaan met cultuurverschillen. Daarbij biedt het toegevoegde waarde voor zijn of haar vakvaardigheden en toekomstperspectief.