Erasmus+ Mobility Award winnaar 2015

Vivjan Champness is de trotse Erasmus+ Mobility Award winnaar 2015. De student van Europrof Horeca Opleidingen in Moergestel won de award en €500,- met haar verslag over haar stage in Bournemouth (UK). Afgelopen vrijdag 15 april werden in het bijzijn van haar familie, directie, vertegenwoordiger van de Raad van Advies, coördinator internationalisering, docenten en studenten, de award en het prijzengeld uitgereikt.

De drie beste verslagen werden door een vakjury van Erasmus+ geselecteerd. Via social media kon iedereen op de verslagen stemmen. Uiteindelijk werden er meer dan 909 stemmen uitgebracht, waarvan de meeste voor het verslag van Vivjan waren. Vivjan volgt de opleiding Gastvrouw op Europrof. In haar eerste jaar liep ze 7 weken stage in het restaurant van The Green House Hotel 4*.

Met de woorden van Vivjan: “flabbergasting”. Verder vertelt ze dat ze door deze ervaring in Bournemouth veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen en dat ze zelfstandiger is geworden. Hoewel ze vaker in Engeland is geweest wegens familiebezoek is werken in het land een hele andere manier om het land en de mensen te kennen. Ook haar Engels is met sprongen vooruit gegaan.
Gonnie van der Eerden, namens het Nationale Agentschap Erasmus+, overhandigde de Mobility Award bij Europrof. Ze kent Europrof als een school die erg actief is in de internationale contacten.

Mobility Award
Ieder jaar gaan er enkele duizenden Nederlandse mbo-studenten voor een aantal weken of maanden studeren of stage lopen in Europa met een Europese studiebeurs. Een periode voor stage of studie in het buitenland heeft enorme impact op een student. De zelfstandigheid krijgt een duwtje en de student leert omgaan met cultuurverschillen. Daarbij biedt het toegevoegde waarde voor zijn of haar vakvaardigheden en toekomstperspectief.